| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova

Praznici

Adresa
Plot  5216, Diplomatic Triangle, Embassy Park
P.O.B. 33379
LUSAKA
ZAMBIJA

Telefon: + 260 21 1 / 250235, 253889 Lokacija/Mapa
Mobilni:  +260 97173244 Konzularna nadležnost
E-mail: serbianemb.lusaka@gmail.com Počasni konzuli
             
Veb sajt: http://www.lusaka.mfa.gov.rs  

ISTIČEMO


 
 
 
Video snimak Republičke izborne komisije koji se odnosi na glasanje u inostranstvu

Video snimak Republičke izborne komisije koji se odnosi na glasanje u inostranstvu na izborima raspisanim za 03. april 2022. godine možete pogledati klikom na sliku ispod teksta.


 


 


Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata za region i dijasporu
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.

Konkursi će trajati od 23. februara do 09. marta.

Predmet konkursa je sufinansiranje projekata koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta, kao i unapređenje ekonomske saradnje Srbije sa dijasporom i Srbima u regionu.

Opširnije...
Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta
Povodom predstojećih izbora u Republici Srbiji, raspisanim za 3. april 2022.godine, prenosimo obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave:

Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 12. marta 2022. godine u ponoć), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima i potpis podnosioca zahteva.

 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova